Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012
του Θόδωρου Αθηναίου
Δεν χρειάζεται να αναλωθώ στις σαχλαμάρες που ακούσαμε χθες βράδυ στη Βουλή, ευτυχώς όχι από όλους.

Μάταια ασφαλώς, περίμενα μπας και η κομμουνιστική αριστερά αποτολμήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση. Να ψελλίσουν βρε αδερφέ μία κουβέντα, εκτός του καταπληκτικού: “καλύτερα χρεοκοπία, παρά να δεχτούμε νέο δανεισμό”. Δηλαδή η δήθεν λύση τους είναι να υποστούμε 10 φορές πιο σκληρά από τα ακραία μέτρα.

Όσα χρόνια απαιτούσαν ασύμμετρη κοινωνική πολιτική ενός κράτους που δεν παράγει, δεν τους άκουσα να έχουν τέτοιες ανησυχίες. Την ώρα του λογαριασμού τις θυμήθηκαν. Ενώ στον οίκο τους βρίσκουν λογικό να απολύουν εργαζόμενους με τις χειρότερες μεθοδεύσεις. Τέτοιους ανθρώπους ο λαός μας τους έχει χαρακτηρισμένους με ειδικό επίθετο: ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ!

Και εγένετο πρόταση!

Αιφνιδιάστηκα όταν από το στόμα του Αλέξη Τσίπρα ήρθε η μεγαλειώδης πρόταση, που ήταν να μη πληρώσουμε φράγκο για τουλάχιστον 3 χρόνια στους δανειστές μας, ώστε τα 25δις που δεσμεύουν ετησίως για την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων, να απελευθερωθούν στην Ελληνική αγορά για να κλείσουν “τις τρύπες του μνημονίου”. Τι ωραία!!

Δηλαδή για να το κάνω λιανά στα καθημερινά μας: Έστω ότι χρωστάτε στη τράπεζα και κάθε μήνα πληρώνατε 250€ δόση. Τελευταία όμως είχατε δυσκολίες οπότε παίρνατε 250€ από την πιστωτική σας κάρτα για να τα εξοφλήσετε. Ε, λοιπόν, για να λύσετε το πρόβλημά σας, ο κ. Τσίπρας προτείνει να αρνηθείτε το χρέος σας για 3 χρόνια (σε εθνικό επίπεδο έστω ότι γίνεται) και τα 250€ που παίρνετε απ’ την πιστωτική σας κάρτα, τα οποία παρεμπιπτόντως ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί δικούς σας πόρους(!!), να τα ρίξετε στην κατανάλωση.

Ασφαλώς κοροϊδεύετε το κόσμο εις γνώση σας κ. Τσίπρα. Γιατί και το ανιψάκι μου ακόμα έχει καταλάβει, ότι από τη στιγμή που η Ελλάς βγει από το μνημόνιο, τέλος τα δάνεια, τέλος δηλαδή τα 250€ δανεικά της πιστωτικής κάρτας στο παράδειγμά μας, που ασφαλώς δεν είναι “πόροι σας”. Δεν είναι πόροι της Ελλάδας (για να επιστρέψουμε στα εθνικά), αλλά των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Άμεσα η διεθνής κοινότητα θα επιβάλλει διακανονισμό. Και εννοώ ΚΑΙ το “επιβάλλει” ΚΑΙ το “διακανονισμό”. Γιατί πράγματι μπορούμε να κάνουμε χρήση του δικαιώματος άρνησης χρέους, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι μας γουστάρει στο διακανονισμό. Ειδάλλως, η διεθνής απομόνωση θα καταστρέψει την εθνική μας κυριαρχία. Θα μας τοποθετήσουν στην απομόνωση παρέα με την Β. Κορέα και την Συρία. Κι από εκεί και πέρα, “ότι ήθελεν προκύψει” από τους Τούρκους και οποιονδήποτε άλλο λιγουρεύεται κομμάτι της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

Την ίδια ώρα κ. Τσίπρα που οι Βόρειοι γείτονές μας με θυσίες εγκαταλείπουν το “σιδηρούν παραπέτασμα” (που εσείς ονειρεύεστε), κάνοντας γενναία βήματα ένταξης στην Ενωμένη Ευρώπη (που εσείς απεχθάνεστε), έχετε το βλέμμα σας στραμμένο στο σκοτάδι των πέτρινων χρόνων του σταλινισμού που οι άλλοι αφήνουν πίσω τους, επιτρέποντας στο μέλλον ακόμα και τα Σκόπια να έχουν μεγαλύτερο λόγο στην ΕΕ για τα Εθνικά μας θέματα. Μόνο και μόνο για να μπορείτε να κάνετε το κομμουνιστικό σας γουστάκι στην πατρίδα μας.

ΑΙΣΧΟΣ !

ΠΗΓΗ: Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ

0 σχόλια:

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Από το Blogger.