Κυριακή 25 Μαρτίου 2012
Για τις επερχόμενες εκλογές έχουν γραφτεί και αναμένεται να γραφτούν πολλά. Οτι σημαίνουν το τέλος του δικομματικού πολιτικού συτήματος της μεταπολίτευσης, οτι είναι απαρχή και στην Ελλάδα, των κυβερνητικών συνεργασιών (εφόσον η εκλογική αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ,οι συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και το ηγετικό έλλειμμα του Αντ.Σαμαρά θα επιφέρουν ένα μετεκλογικό σχήμα ενός "μεγάλου συνασπισμού" που θα κληθεί να συγκρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ και την Ευρώπη) ,οτι θα είναι η ευκαιρία για τον κυρίαρχο λαό να καταδικάσει κόμματα και πολιτικούς για την κακή οικονομική τους κατάσταση, οτι θα είναι η μεγάλη (και ταυτόχρονα νομοτελειακά χαμένη) ευκαιρία της Αριστεράς. Αυτά μέχρι τώρα ήταν -σε σημαντικό βαθμό αναμενόμενα εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο τώρα. Το νέο -και πιο ανησυχητικό- φαινόμενο που προκύπτει τον τελευταίο μήνα, είναι η είσοδος στη δημόσια συζήτηση του Πάνου Καμμένου ,των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και της επιρροής του σε ένα σηματικό μέρος της κοινής γνώμης στις δημοσκοπήσεις.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

του Κωνσταντίνου Παπαχαράλαμπου

1. Ο φιλελεύθερη οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα στη μεταπολίτευση οδήγησε στην κρίση που ζούμε σήμερα

Η οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η συντριπτική πλειοψηφία των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο φιλελεύθερη. Η πολιτική που εφαρμόστηκε στη χώρα μας ήταν δυστυχώς ένα συνοθύλλευμα σοσιαλισμού και εμμονών για το ρόλο του κράτους. Αυτή η σοσιαλιστική πολιτική δημιούργησε κρατικές επιχειρήσεις με χρέη δισεκατομμυρίων, όπως ο ΟΣΕ, ελαχιστοποίησε τον ανταγωνισμό στην πιάτσα και επέβαλλε υψηλή φορολόγηση σε όλους τους πολίτες. Έτσι η Ελλάδα απέκτησε τελικά ένα δυσλειτουργικό κράτος με υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους σε εκατοντάδες οργανισμούς, τραγελαφική γραφειοκρατία, αιματηρή φορολογία, διαβρωτική διαφθορά και τεράστια χρέη τα οποία χρειάστηκαν μία αναδιάρθωση που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στον σύγχρονο κόσμο. Το σύνολο αυτών των πολιτικών απαξίωσαν την ελληνική αγορά, έδιωξαν δισεκατομμύρια νέων επενδύσεων και αύξησαν την ανεργία, με αποτέλεσμα η πατρίδα μας να βιώνει σήμερα την χειρότερη κρίση στο ηθικό, κοινωνικό και οικονομικό πεδίο.
Κυριακή 18 Μαρτίου 2012


του Θόδωρου Αθηναίου, πηγή: Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ
Διάβαζα στο Βήμα το άρθρο του Paul Krugman "Τι σημαίνει Ελλάδα". Κατά τη γνώμη μου, όσοι βρίσκουν ότι ανταποκρίνεται στην ορθή λογική, πρέπει να πάψουν να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Προσπερνάει το στοιχειώδες: Ότι το Ελληνικό κράτος σπαταλάει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε προβληματικές δημόσιες επιχειρήσεις, ακατάσχετη κακοδιαχείριση, “μαϊμού” συντάξεις και στο βαθύ χέρι σε τομείς όπως η υγεία και η άμυνα, για χάρη της κομματοκρατίας του ΠΑΣΟΚ & ΝΔ.

Αναγνώστες

Προτάσεις ιστοσελίδων

Από το Blogger.